KUR'ANIN ANASI,TAHKİM (Hüküm) ÂYETLERİ.Âl-i İmran Suresi 7.Ayet:

BESMELE

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ

19 Aralık 2007 Çarşamba

Tarihi Tesbit ve Yeni İcatlar

Kısacası:
Müslümanlar Kur'an,a sarıldığı dönemlerde yükselmiş ve lider durumunda olmuştur.Kur'an,ın yolundan uzaklaşınca gerilemiştir.
Kur'an ve Sünnet hakikatlerinin yerini,Tarihi kültürel birikimler almış,bu durumdan yararlanan müsteşrikler israiliyyat dediğimiz uyduruk fikir ve yaşantıları dinin emirleriymiş gibi insanlara anlatarak islamî yaşantıyı bozmaya çalışmışlardır.
Bugün Dünyada Kur'an islamı yoktur,Kültürel islam vardır.Ana-Baba ve okul eğitimleri islamı olduğu gibi çocuklara öğretmemişlerdir.İslam ve müslümanlar devamlı dışlanmıştır.
Teknoloji islamla başlamış ve gelişmiştir.Avrupa 17 yüzyıla kadar köhnemiş bir hayat yaşamaktaydı ve islam devletlerine bağımlı durumdaydı.Dünya tersine dönünce olanlar oldu.
Matbba,Gemi ve patlayıcı esrler gibi eserler islamın icatlarıdır.inşaat teknolijisene hala ulaşılamamaktadırlar.Gemilerde araç taşımı osmanlı icadıdır.

Kağıt icat
Lidyalılar zamanında icat edilen para, ister madeni İster banknot olsun, İnsan hayatına damgasını vuran en önemli sembollerden biri.Para kağıt icat edilmeden önce, deniz kabuğundan kıymetlii metallere kadar çeşitli mallar değişim aracı olarak kullanıldı. Tarihteki ilk madeni para basımı I.Ö. VII. yy' da Anadolu' da Lidyalılar tarafından gerçekleştirildi. Dünyanın ilk büyük darphanesi Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul Simkeşhane' de kuruldu. M.Ö. 118 yılında deri para kullanan Çinliler, İv 806 yılında da ilk kağıt icat parayı yaptılar Batıda kağıt paraların basılması ve kullanılması 17. yy sonlarına rastlıyor. İlk kağıt icat para'nın 1690' lı yıllarda ABD ve İngiltere hükümetleri tarafından basıldığı ve dolaşıma çıkarıldığı, 1694 yılında İngiliz Merkez Bankası ve diğer ülke merkez bankalarının kurulması ile de yaygınlaştığı biliniyor. Osmanlı İmparatorluğunda ilk i kağıt paralar idari, sosyal ve yasal reformların gündeme geldiği Tanzimat Döneminde tedavüle çıkarıldı. İlk Osmanlı Banknotları Abdülmecit tarafından 1840 yılında "Kaime-i Nakdıye-i Mutebere" adıyla, bugünkü dille "Para Yerine Geçen Kağıt", bir anlamda para olmaktan çok faiz getirili borç senedi veya hazine bonosu niteliğinde düzenlendi. Matbaada basılmayan ve elle yapılan bu paraların her birine resmi mühür vurulurdu Osmanlı Yönetimi, 1842 yılından itibaren de matbaada para basmaya başladı. Birinci Dünya Savaşı sırasında da 1915 yılından itibaren altın ve Alman hazine bonolarını karşılık göstererek dört yıl boyunca , yedi tertipte toplam 160 milyon liranın üzerinde banknot çıkarttı Bu banknotlar "evrak-ı nakdiye" adı altında Türkiye Cumhuriyeti' ne intikal etti ve Cumhuriyetin ilk yıllarında kağıt para bastırılma-dığından 1927 yılının sonuna kadar tedavülde kaldı.
http://www.idealsohbet.com/kagit_parayi_kim_icat_etti.html

Hiç yorum yok: